Westin Palace i Madrid

Madrid är inte bara en av Europas största städer. Madrid är också en av de mest dynamiska och om du vill bo på ett riktigt förstklassigt hotell i Madrid är Westin Palace ett mycket bra alternativ.

Westin Palace är ett hotell som har all den lyx du kan förvänta dig av ett 5-stjärnigt hotell. Dessa läge mittemot parlamentet är också ett av de bästa möjliga i Madrid och du har härifrån gångavstånd till bland annat operahuset och det kungliga palatset. Är du intresserad av konst har du inte mer än ett par hundra meter till Pradomuseet, Reina Sofia och Thyssen.

De 467 rummen på Westin Palace är alla modernt inredda med alla tänkbara bekvämligheter. Flera av hotellets badrum är utrustade med lyxiga badkar från Heavenly Bath.

Westin Palace i Madrid
Westin Palace i Madrid

Hotellet har också en berömd kupol av färgat glass. Som gäst till hotellet kan du avnjuta en drink i en av hotellets barer som ligger under den berömda kupolen som delvis blev känd genom en bok av ingen mindre än Ernest Hemingway.

Klicka här för mer information kring priser och tillgänglighet på Westin Palace i Madrid.

Övriga hotell i Madrid

Westin Palace må vara dyrt men misströsta inte. Det finns gott om hotell i Madrid i olika standard och prisklasser. Generellt sätt betalar du mycket efter hotellets läge i Madrid och hotellen kring populära områden som exempelvis Puerta del Sol är oftast betydligt dyrare även om det nödvändigtvis inte har en högre standard.

Kan du tänka dig att bo på ett hotell som ligger en kort taxiresa från det populäraste områdena i Madrid går det dock bra att hitta riktigt billiga hotell i Madrid. För mer information kring utbudet av hotell i Madrid rekommenderas sajten Hotellmadrid.com som rankar hotell i olika lägen och prisklasser.

Se och göra i Madrid

Det finns självfallet massor av saker att se och göra i Madrid men om du bor på Westin Palace får du inte missa att besöka Pradomuseet eller Reina Sofia.

Pradomuseet

Pradomuseet i Madrid är ett av världens mest berömda konstmuseum och har också en av världens största konstsamlingar. Byggnaden, som upprättades redan 1785, är en sevärdhet i sig men är du det minsta intresserad av konst kommer du kunna gå runt här i timmar och titta på verk från några av världens mest kända konstnärer.

Reina Sofia

Ett stenkast från Pradomuseet (och Westin Palace) ligger museet Reina Sofia. Medan Pradomuseet innehåller verk från de “gamla mästarna” finner du här mer modern konst. Några av de mer kända konstnärerna som har verk utställda här märks bland annat Pablo Picasso och Salvador Dalí.

¡Hasta luego!