Waldorf Astoria i New York

Waldorf Astoria i New York är ett världens mest ikoniska hotell och lockar till sig den absoluta eliten när det är på besök på Manhattan.

Waldorf Astoria i New YorkDetta lyxhotell ligger på 301 Park Avenue och den nuvarande byggnaden stod klar 1931. Det har byggts många mer moderna hotell i New York sedan dess men Waldorf Astoria har ända lyckats behålla sin ställning som ett av stadens absolut mest exklusiva hotell. En anledning kan vara att Waldorf Astoria har synts i flera kända filmer. Ett annat skäl kan vara att hotellet gett namn till Waldorfsalladen.

Idag ingår Waldorf Astoria i Hilton-koncernen och vill du bo här kommer det kosta dig en hel del pengar. På hotellets hemsida hittar du priser och möjligheter att boka ett rum. Märker du att din budget inte klarar en vistelse här kan det ända vara kul att gå förbi hotellet och kika in i lobbyn.

Alternativa hotell i New York

Även om Waldorf Astoria är ett dyrt hotell innebär det inte att det saknas billigare alternativt i New York. På sajten http://hotellnewyork.nu/ hittar du ett flertal tips på bra hotell i New York som går att boka säkert online. På andra sajter som exempelvis Tripadvisor hittar du också massor av hotell i New York som har fått recensioner från tidigare gäster.