Vadstena Klosterhotell

Vadstena är nog mest känd som en mysig sommarort som lockar turister som vill kombinera ett dopp i Vättern med uteserveringar, kyrkor och slott. Vadstenas rika historia gör också att du kan bo på ett av Sveriges mest unika hotell, Vadstena Klosterhotell.

Delar av Vadstenas Klosterhotell är beläget i Birgittaklostrets byggnader från 1200-talet vilket gör det till ett av de mer unika hotellen i Sverige. Övriga rum ligger i en lite “nyare” byggnad från 1800-talet.  

Bor du här har du självfallet nära till alla Vadstenas klassiska sevärdheter som exempelvis Sancta Birgittas Klostermuseum, Klosterkyrkan etc. Kan du inte få nog av historia har hotellet en av sina restauranger i det gamla munkklostret. Utöver denna restaurang har Vadstena Klosterhotell två restauranger till.

Vadstena Klosterhotell

Vadstena Klosterhotell är ett populärt hotell för konferenser men lämpar sig minst lika bra för en romantiskt weekend. Planerar du ett besök hit under sommarmånaderna kan det dock vara svårt att hitta ett ledigt rum så se till att boka i god tid om du har möjlighet.

Övriga hotell i Vadstena

Hittade du inget ledigt rum på Vadstena Klosterhotell? Oroa dig inte. Vadstena har ett relativt bra utbud av hotell och på pensionat. På Hotellvadstena.com hittar du ett bra urval av hotell i Vadstena som går att boka på nätet.