Rixos Pera Istanbul

Istanbul blir ett allt mer populärt resmål och det är inte så konstigt med tanke på dess utbud av kultur, historia och nöjesliv.

Istanbul är också relativt billigt och det finns ett bra utbud av hotell med god standard och även flera riktiga exklusiva lyxhotell. Rixos Pera Istanbul hör till de senare.

Rixos Pera Istanbul

Hotellet Rixos Pera Istanbul är beläget i det historiska området Taksim och härifrån har du nära till flera av stadens mest berömda byggnader och marknader. Utbudet av shopping och restauranger är också mycket bra och du har gångavstånd till Istiklal som är en av Istanbuls livligaste avenyer.

Hotellets rum är lyxigt inredda och flera av sviterna har en fantastisk utsikt över Gyllene hornet. Som gäst till hotellet kan du nyttja dess spa som har allt från gym, bastu och ett turkiskt bad. Hotellet har också hela tre restauranger med olika inriktningar som även lockar besökare som inte bor på hotellet.

Rixos Pera Istanbul
Ett av de vackra rummen på Rixos Pera Istanbul

Rixos Pera Istanbul är som sagt inte ett av de billigare hotellen i Istanbul men om du har möjlighet att bo här kommer du garanterat inte bli besviken.

Klicka här för information om aktuella priser och tillgänglighet på Rixos Pera Istanbul

Se och göra i Istanbul

En nackdel med att bo på ett så fint hotell som Rixos Pera Istanbul är att man inte gärna lämnar det för att upptäcka staden. Istanbul har dock så mycket att se att uppleva så att spendera för mycket tid på hotellet vore ett misstag. Nedan listar vi några av de mest populära sevärdheterna i Istanbul.

Grand Bazaar

Det finns shopping i Istanbul och det finns Grand Bazaar. Det senare alternativet är en av världens äldsta (och största) marknader som dagligen lockar över 300 000 besökare. Här finner du ett helt enormt utbud av mindre butiker som främst fokuserar på diverse hantverk men du kan i princip hitta precis vad som helst här.

Många som besöker Grand Bazaar kan tycka att det är lite väl mycket folk och alltför hektiskt men åker du till Istanbul bör du definitivt titta förbi här åtminstone för en lite stund.

Topkapipalatset

Istanbul har mängder av berömda byggnader och en av de mest besökta är Topkapipalatset. Detta palats började byggas redan på 1400-talet och var under en lång tid de osmanska sultanernas hemvist. 

Idag är Topkapipalatset ett mycket populärt museum och mängder av turister tar sig hit för att vandra kring i det stora komplexet och se de mängder av historiska föremål som finns utställda här.

Hagia Sofia

Istanbul (och en av världens) mest berömda byggnad är Hagia Sofia. Initialt byggd som en kristen kyrka har denna fantastiska byggnad gjorts om till en moské för att idag vara ett museum. Om det är en av alla Istanbuls många fantastiska byggnader som man ska besöka som turist är det tveklöst Hagia Sofia.

Tipsen ovan är självfallet bara ett litet urval av saker att se och göra i Istanbul. Denna jättestad har så otroligt mycket att erbjuda så att du kommer behöva åka hit många gånger innan du har svårt för att hitta nya saker att se och uppleva.