Hotel Arts i Barcelona

Hotel Arts är, med sin höjd på 154 meter, den högsta byggnaden i Barcelona. Belägget vid stranden är detta hotell en av Barcelonas mest framträdande byggnader.

Precis bredvid Hotel Arts ligger byggnaden Torre Mapfre som delar förstaplatsen som stadens högsta byggnad. Båda byggnaderna påbörjade byggas 1992, året som Barcelona arrangerade de olympiska spelen. Hotel Arts byggdes dock inte specifikt för de olympiska spelen utav var snarare en del i en större förändring av om området kring stranden i Barcelona.

Hotel Art har, sedan dess invigning, genomgått en större renovering 2006 och har idag 483 rum utrustade med alla tänkbara bekvämligheter. Detta lyxhotell är kanske inte det charmigaste i Barcelona men läget vid vattnet och det faktum att det är stadens högsta byggnad gör att du behöver boka i god tid om du vill vara säker på att få ett rum.

Framför Hotel Arts finner du också en av Barcelonas mest kända skulpturer. På bilden nedan ser du den ”gyllene fisk” som skapades till de olympiska spelen av Frank Gehry.

Hotell Arts i Barcelona

Alternativa hotell i Barcelona

Hotel Arts är inte billigt men det finns gott om billiga hotell i Barcelona. Just kring stranden kan det dock vara svårt att hitta ett riktigt billigt boende men via exempelvis Airbnb finns det goda möjligheter.